OIS restart 2022

Zadnji dve sezoni sta bili zaznamovani z epidemičnimi razmerami in omejitvami, kar je neposredno in posredno vplivalo tudi na športno-rekreativne programe in vsebine Out in Slovenije. Nekatere aktivnosti so, skladno z dovoljenji, bile tudi izvajane; se pa sedaj s sprostitvijo omejitev krepi tudi naša ponudba. Pridružite se nam!

Še do izteka rednega dela sezone bo z začetkom meseca marca izveden nov plesni tečaj, prav tako pa krepimo kapacitete za vadbo badmintona. Nadaljujemo tudi s pohodi, kmalu se vračajo kolesarski izleti, in se pripravljamo na udeležbo na prireditvi EuroGames Nijmegen 2022. Hkrati pa pozivamo dosedanje in nove člane_ice k plačilu članarine. V mesecu marcu bomo organizirali tudi občni zbor / skupščino, s športnim druženjem.

Queer plesni tečaj družabnih plesov bo potekal v Ljubljani 8 ponedeljkov zapored od 20.30 do 22ih, s pričetkom 7.3.2022. Cena za vseh 8 tečajev je 60 EUR za člane_ice OIS (redna cena 84 EUR). Število mest je omejeno; prijave na ples@outinslovenija.com.

Rekreativna vadba badmintona poteka v Ljubljani ob ponedeljkih 19:00-20:00, ob torkih 18:30-19:30 in sredah 18:30-19:30 oz 19:00-20:00. Mesečna vadba znaša 10 EUR (samo za člane_ice). Skoraj vse skupine so že popolnjene; nekaj mest bi se še našlo v sredinem terminu. Prijave in več informacij na badminton@outinslovenija.com.

Pohode in kolesarske izlete organiziramo glede na vremenske pogoje in pobude, napovemo jih na OIS poštnem seznamu in/ali online skupini. Udeležba je brezplačna. Za več informacij vas vabimo da se prijavite na Google Groups mailing listo https://groups.google.com/g/outinslovenija in Facebook skupini https://www.facebook.com/groups/2411767282368985.

Letos nas poletje vabi na Nizozemsko, na prireditev EuroGames 2022. Med 27. in 30. julijem bo očarljivo mesto Nijmegen prizorišče največjega inkluzivnega dogodka v Evropi, namenjenega predvsem LGBTIQ+ skupnosti. Organizatorji ponujajo možnost udeležbe v 19 športih: atletika, badminton, borilni športi, bridge, golf, hokej na travi, namizni tenis, nogomet, odbojka, pickeball, plavanje, ples, rugby, skvoš, tek, tenis, vaterpolo in veslanje. Prijavnina znaša 60 EUR za člane_ice (redna cena 72 EUR). Več informacij na https://eurogames2022.eu.

Naše delovanje in možnosti izvajanja aktivnosti so vezani na vašo pomoč, prispevke in plačilo članarine. Out in Slovenija uživa status društva v javnem interesu, tako da nam lahko namenite del dohodnine; sprejemamo tudi finančne in materialne donacije, veseli bomo tudi prostovoljnega dela in/ali koordinacije aktivnosti. Plačilo članarine je pomemben pokazatelj podpore organizaciji, kot tudi vir prihodkov. Pozivamo vas, da se nam pridružite, in poravnate članarino (15 EUR redna in 10 EUR znižana). Več informacij: http://www.outinslovenija.com/ois/prispevki/ in http://www.outinslovenija.com/ois/clanarina/.