Proti pravilom

“Proti pravilom – geji in lezbijke v športu”

Vprašanje gejev in lezbijk v športu je še vedno tabu tema, o kateri se običajno le šepeta za zaprtimi vrati, a se o njej le redko javno razpravlja.
Razstava Proti pravilom – lezbijke in geji v športu je del projekta Nogomet za enakost in je namenjena odstranjevanju tabujev tematike homoseksualnosti in športa ter usmerja pozornost na različne načine diskriminacije spolnih manjšin v športu. Želi pa tudi prikazati, da šport LGBT osebam lahko nudi priložnost živeti samozavestno življenje.

Na 37 panojih je prikazana zgodovina LGBT športnega gibanja in velikih športnih prireditev, predstavljenih pa je tudi nekaj gejevskih, lezbičnih, biseksualnih in trans športnikov ter športnic.

Pregled prikaza razstave v Sloveniji:
– 08.-19.05.2012: Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani (Gortanova 22, Ljubljana)
– 02.06.2012: Parada ponosa, Ljubljana (Kongresni trg 12, Ljubljana)
– 07.11.2012: Seminar Nevidni v športu (Hostel Celica, Metelkova 8, Ljubljana)

Razstava je sicer na voljo v številnih evropskih jezikih: angleščini, nemščini, italijanščini, francoščini, poljščini, madžarščini, slovaščini in slovenščini. Razstavo si je moč tudi brezplačno sposoditi in jo razstaviti; urediti je potrebno le stroške prevoza. Za podrobnosti nas kontaktirajte!
O projektu
Slovenski prevod razstave je del projekta Nogomet za enakost, ki ga financira Evropska komisija (generalni direktorat za pravosodje) in poudarja promocijo nogometa brez homofobije, rasizma in etnične diskriminacije.
Več informacij: www.footballforequality.org