#FootballPeople tedni 2019

Danes so se širom Evrope, pa tudi v nekaterih drugih krajih po svetu, začeli letošnji FARE akcijski tedni #FootballPeople.

Out in Slovenija je tedne proslavila s soorganizacijo že 24. izvedbe tradicionalne prireditve Plata – Z nogometom proti diskriminaciji, ki je bila sicer izvedena zadnji vikend v septembru, in je napovedala tudi letošnjo globalno kampanjo nogometa za vse.

Letošnje akcijske tedne med 10. in 24. oktobrom bodo letos obeležili z več kot 2000 aktivnostmi. Kampanja spodbuja družbeno vključenost in raznolikost ter naslavlja problematiko diskriminacije in izločenosti. Kampanjo podpira tudi Evropska nogometna športna zveza UEFA, s predsednikom Aleksandrom Čeferinom na čelu.

FARE akcijski tedni so v Sloveniji prisotni že 15. leto, med prvimi aktivnostmi pa je bila prav izvedba prireditve Plata – Z nogometom proti diskriminaciji. Prireditev poleg vključevanja ekip ranljivih in marginaliziranih skupin v nogometni turnir nudi tudi bogat pester program delavnic, in zabave, prepleten z informiranjem in naslavljanjem družbenih vprašanj.

Letošnja jesen nam žal vremensko zagodla, tako da tekmovalnega dela turnirja nismo uspeli izpeljati, so pa na igriščih Osnovne šole Zalog v organizaciji Javnega zavoda Mladi zmaji, Društva DIH in Out in Slovenije ter drugih partnerjev potekale aktivnosti, ter kasneje tudi program v centru.

Za več informacij si oglejte www.farenet.org.