Praznovanje Paradnega meseca 2018

Out in Slovenija je tudi letos praznovala mesec Parade ponosa; izvedli smo tri aktivnosti, ter se udeležili Parade ponosa v Ljubljani.

V nedeljo, 17. junija smo se odpravili na dopoldanski pohod na Šmarno goro.

V četrtek, 21. junija smo organizirali okroglo mizo s pogovorom o LGBTIQ+ športu, s poudarkom na vključevanju trans in nebinarnih oseb. Posebej smo predstavili tudi projekt Beyond Binary, ki je financiran s strani Erasmus+ programa Evropske unije. Koordinator projekta je organizacija Queer Sport Split, Športno društvo Out in Slovenija pa je partner v dvoletnem projektu. Izvedbo aktivnosti podpira tudi Mestna občina Ljubljana.

V soboto, 23. junija pa smo že tretjič organizirali mavrični turnir v odbojki na mivki na igriščih Športne hiše Ilirija v Ljubljani. Prireditev je namenjena predvsem podpori LGBTIQ skupnosti rekreativnim športnikom in športnicam, sodelovanje na turnirju pa je odprto za vse. Osem ekip se je pomerilo na mini turnirju v odbojki na mivki. Najboljšim so bile na koncu dneva podeljene medalje, cilj pa je bil predvsem prijetno druženje in promocija strpnosti in različnosti. Prireditev je potekala tudi v sklopu programa Slovenija v gibanju, ki ga omogoča sofinanciranje Fundacije za šport, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Športne unije Slovenije.

Paradni mesec smo zaključili z udeležbo na osrednjem dogodku – povorki Parade ponosa v Ljubljani.