Skupščina FGG 2017

Francoska prestolnica je med 26. in 31. oktobrom gostila skupščino Zveze Gay Games (FGG). Na skupščini je bila zastopana tudi Out in Slovenija.

Dogodek se je pričel s sprejemom v četrtek ter ogledom prizorišč prireditve Gay Games naslednji dan; Pariz naslednje leto namreč gosti jubilejno 10. izvedbo tega največjega športnega dogodka, namenjenega predvsem LGBTIQ+ skupnosti.

Med soboto in torkom je potekala sama skupščina FGG, ki v letu 2017 praznuje 35 letnico obstoja. Ena izmed osrednjih točk je bil kandidacijski postopek za organizacijo naslednje prireditve Gay Games v letu 2022. Izmed 17 interesentov so se v ožji izbor uvrstila mesta Guadalajara (MEX), Hong Kong (HKG) in Washington (USA). Predstavniki kandidatov so predstavili ključne prednosti, opravljena pa je bila tudi obsežnejša analiza, na podlagi predhodnih obiskov kandidatov s strani delegacije FGG.

Uradna razglasitev organizatorja iger v letu 2022 je potekala v pariški mestni hiši. V polni dvorani in ob televizijskem prenosu so slovesno razglasili gostitelja – 11. igre Gay Games bo gostil Hong Kong.

Out in Slovenijo je na skupščini zastopal njen predsednik Andrej Pišl, ki se je srečal s predstavniki organizatorjev iger v Parizu, in tudi s so-predsednico in sp-predsednikom FGG.

Prireditvi je sledila še posebna gala, na kateri so zbirali tudi sredstva za štipendije za udeležence_ke Gay Games 2018.

Gay Games v Parizu se bodo odvile med 4. in 12. avgustom 2018, in bodo nudile 36 športov, 14 kulturnih prireditev, znanstveno konferenco in mnogo zabave. Organizatorji pričakujejo več kot 12.000 udeleženk_cev iz 70 držav iz vsega sveta. Do konca leta 2017 se je možno prijaviti z nižjo prijavnino.

Več informacij: www.gaygames.org in www.paris2018.com.