OutGames Miami 2017

Pod licenco Mednarodne gejevske in lezbične športne zveze (GLISA) je v Miamiju v ZDA med 26. majem in 4. junijem potekala svetovna prireditev OutGames, namenjena praznovanju in prepoznavanju LGBTIQ+ športa, kulture in izobraževanja. Tudi na letošnji ediciji iger je bila zastopana Out in Slovenija.

Žal so imeli organizatorji letošnje prireditve velike težave z izvedbo, in so prireditev skoraj odpovedali. S pomočjo lokalne skupnosti je bilo izvedenih večino od napovedanih 21 športov, organizirana pa je bila tudi mednarodna konferenca o človekovih pravicah, povezanih tudi s športom, udeležencem_kam pa je bil na voljo tudi spremljevalni program.

Out in Slovenijo je zastopala Maja Bricelj, ki je nastopila v namiznem tenisu, in se iz Miamija vrača z dvema odličjema – zlatom (dvojice) in bronom (posamezno). Maji iskreno čestitamo za osvojena odličja in se zahvaljujemo za odlično zastopanje!

Naslednja svetovna prireditev Gay Games, ki poteka pod okriljem Zveze Gay Games (FGG), bo potekala med 4. in 12. avgustom 2018, in bo zaznamovala 10. izdajo teh iger. Organizatorji so dobro pripravljeni in že sprejemajo prijave, ki so do 12. junija še ugodnejše; prav tako pa se je do 1. oktobra letos možno prijaviti za štipendije, ki omogočajo udeležbo tudi socialno šibkejšim udeleženkam_cem.

Več informacij:
Miami OutGames 2017: www.outgames.org
Pariz Gay Games 2018: www.paris2018.com