FARE akcijski tedni 2017

V letošnjem letu se je tradicionalna kampanja evropskih akcijskih tednov mreže FARE (Football Against Racism in Europe) z geslom “Nogomet smo ljudje” osredotočala na aktivnosti med 5. in 19. oktobrom 2017. Projekt, ki ga podpira tudi Evropska nogometna zveza UEFA, se že 13. leto izvaja tudi v Sloveniji, sicer pa v tem času širom Evrope poteka več kot 2.000 aktivnosti.

Preko projekta pokažemo, da sta nogomet in šport nasploh prostor za vse ne glede na spol, starost, raso, vero, narodnost, spolno usmerjenost ter druge osebne okoliščine.

Out in Slovenija je v sodelovanju z Društvom DIH v ljubljanskem Zalogu v začetku oktobra pomagala organizirati že tradicionalno 20. izvedbo turnirja Z nogometom proti diskriminaciji #FootballPeople #EqualGame. Gre za celodnevno prireditev, ki zajema nogometni turnir za starejše in mlajše udeležence in udeleženke, sklope zanimivih delavnic in spremljajočih športnih, kreativnih, družabnih in izobraževalnih prireditev.

Pri tem smo zaznamovali tudi 10. obletnico Javnega zavoda Mladi zmaji in četrtnega mladinskega centra Zalog.

Turnir je simbolično napovedal tudi prihajajočo konferenco Queering Football, ki bo 17. in 18. novembra potekala v Ljubljani.