EGLSF skupščina 2017

Out in Slovenija je bila prisotna na letni skupščini Evropske gejevske in lezbične športne zveze (EGLSF), ki je bila organizirana med 3. in 5. marcem v Dusseldorfu v Nemčiji.

Na skupščini so članice EGLSF med drugim glasovale o organizatorju največjega evropskega LGBTIQ+ športno-kulturnega dogodka EuroGames v letu 2020, gostitelja naslednje skupščine, ki bo potekala v letu 2018 v Copenhagnu na Danskem. Annette Wachter je bila izvoljena za nov mandat sopredsednice, in bo skupaj s sopredsednikom (Paul Brummitt) in ostalimi člani in članicami izvršnega odbora vodila organizacijo v novem mandatnem obdobju.

V imenu Out in Slovenije je bil na dogodku prisoten tudi njen predsednik Andrej Pišl, ki se je v Dusseldorfu srečal tudi z organizatorji globalnih prireditev OutGames Miami 2017 in Gay Games Pariz 2018, kot tudi drugih prireditev. Skupščina EGLSF je bila tudi odlična priložnost za mreženje in pripravo novih projektov.

Udeleženke_ce je sprejel tudi župan mesta Dusseldorf g. Thomas Geisel, za vse prisotne pa je bila organizirana tudi posebna vožnja z mavričnim tramvajem.

Out in Slovenija je aktivna članica EGLSF; kot tudi članica mednarodnih športno-rekreativnih LGBTIQ+ organizacij – Zveze Gay Games (FGG) in Mednarodne gejevske in lezbične športne zveze (GLISA).

V letošnjem letu bo na skupščini Out in Slovenije tudi nova priložnost za aktivno participacijo pri vodenju organizacije, saj se dosedanjim članom in članicam Izvršnega odbora izteče mandat. Vse zainteresirane vabimo, da nas kontaktirate za več informacij!